Събота 20, Април 2024г.

 

Проект „Обичам моето училище“ на английската благотворителна организация ЛайтСорс 

Щастливи сме, че сме от малцината избрани за дарение по този проект!  Училището е нашия втори дом и нашите ученици се чувстват в него спокойно и уютно, защото чрез проекта „Обичам моето училище“ английската благотворителна организация LightSource ни дари красива и иновативна учебна среда.

 Моля вижте повече за проекта “Обичам моето училище” в това филмче: https://www.youtube.com/watch?v=g-7dzxvcjVg 

Подробна информация за проекта в уебсайта на ЛайтСорс

https://lightsourcecharity.org/bg/i-love-my-school-bg/

 

Целта на проекта “Обичам  моето училище” е да подкрепи образованието,  да подобри и осигури комфортна и релаксираща учебна среда в училищата, да  повиши реализацията на креативния потенциал и осъзнатост на децата до 18-годишна възраст чрез декорация.

Проектът  има за цел да възпита у учениците естетическа нагласа, желание за взаимопомощ и отговорност към заобикалящата ги среда.  Доброволческата работа  по групи дава възможност на децата да се научат на работа в екип – ученици, учители и родители да се обединят, споделяйки една обща цел. Чрез артистични ателиета за създаване на декорацията в училище, ние развиваме техния  креативен потенциал, изграждайки хармонична, свързана общност.

Създаваме индивидуален  интериорен проект на цялото училище – класни стаи, коридори, общи помещения и фоайета. Всяка стая има различен цвят и индивидуален фототапет, които създават уют и красота.

В специализираните кабинети се поставят изображения в зависимост от предмета, който се изучава; изписват се послания и учебна информация.

          

 

 

 

Сподели: